Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Hula Hoop πολυέλαιος!

Μια ιδιαίτερη ιδέα!

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό τον υπέροχο και πρωτότυπο πολυέλαιο είναι ένα hula hoop, δαντέλα για να το καλύψουμε και να το κρεμάσουμε, ένα πιστόλι σιλικόνης και φυσικά λαμπάκια!



Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στολίσατε το δέντρο σας;


Το έθιμο του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου λέγετε ότι το έφεραν στη χώρα μας οι Βαυαροί. Το 1833 στολίστηκε για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Ανάκτορα του Όθωνα στο Ναύπλιο και μετά από αυτό και σε κάποια άλλα Αθηναϊκά σπίτια. Κυρίως μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπήκε σιγά-σιγά σε όλα τα Ελληνικά σπίτια.
Μέχρι τότε στην Ελλάδα στολίζανε το παραδοσιακό καραβάκι το οποίο αγαπώ πολύ!
Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια διαδικασία που δίνει χαρά τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. όλοι στολίζουμε το δέντρο μας σύμφωνα με το γούστο και την αισθητική μας.


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εντυπωσιάστε με το Χριστουγεννιάτικο στολισμό!



 Τα Χριστούγεννα έρχονται σε  ένα μήνα σχεδόν από τώρα οπότε πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το στολισμό του χώρου μας και να το δούμε και ως μια διέξοδο να ξεφύγουμε από τα όσα μας απασχολούν  και να αφήσουμε για λίγο πίσω τα πολλά προβλήματα. Λόγω του ότι οι περισσότεροι θα μείνουμε πιο πολύ μέσα στο σπίτι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο ώστε να διαλέξουμε στολίδια που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.



Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δημιουργήστε με φελλούς και τα Χριστούγεννα!!!

Πρωτοτυπήστε με τα δικά σας στολίδια!


 

Όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενη ανάρτηση οι φελλοί δεν είναι άχρηστα αντικείμενα τα οποία πετάμε μετά το άνοιγμα των μπουκαλιών!
Αυτά τα Χριστούγεννα δημιουργήστε με φελλούς τα δικά σας στολίδια και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με την ευρηματικότητα σας!
Είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πιστόλι σιλικόνης, μερικές κόκκινες κορδέλες και φυσικά φελλούς.
Αρχίστε να δημιουργείτε όμορφα οικονομικά και πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικο κλίμα...Απολαύστε το!!!

Φτιάξτε ενα υπέροχο δέντρο!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Vintage TV-Μπαράκι!!!

Μια πρωτότυπη ιδέα...


Το vintage είναι πολύ της μόδας και όλοι θέλουν να προσθέσουν κάποια  πινελιά στο χώρο τους με έπιπλα ή αντικείμενα που παραπέμπουν σε αυτό το στιλ. Αν είστε και εσείς θαυμαστές των vintage κομματιών τα οποία θυμίζουν παλιές εποχές με κομψή εμφάνιση αλλά με μία πιο σύγχρονη ματιά, θα λατρέψετε το vintage tv-bar.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Home office...Φτιάξτε το δικό σας!

Δημιουργείστε το δικό σας γραφείο στο σπίτι σας ανάλογα με το χώρο που διαθέτετε


Εάν τα τετραγωνικά του σπιτιού σας δεν σας επιτρέπουν να αφιερώσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για να αποκτήσετε το δικό σας γραφείο, ενσωματώστε στο χώρο σας! Φτάνουν λίγα τετραγωνικά η μία γωνία στο καθιστικό η στο δωμάτιο σας  για να δημιουργήσετε την προσωπική σας γωνιά όπου θα δουλεύετε, θα διαβάζετε η θα σερφάρετε στο διαδίκτυο...  
Επενδύστε σε ένα όμορφο έπιπλο-γραφείο και σε μία άνετη καρέκλα (όχι κοινή καρέκλα γραφείου) για να δώσει πιο ζεστό και homy αποτέλεσμα και φροντίστε ώστε να υπάρχει ο σωστός φωτισμός !

Δείτε τις φωτογραφίες και πάρτε ορισμένες ιδέες.....

Λατρεμένο άσπρο-μαύρο!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Έξυπνοι τρόποι να ανανεώσετε το χώρο σας!

Κάντε στιλιστικές παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά! Δείτε πώς...


Αλλάξτε τα χρώματα στις κουρτίνες και τα κλινοσκεπάσματα...αλλάζοντας απλά την παπλωματοθήκη σας και τα διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεββάτι σας, το δωμάτιο σας αμέσως θα "δείξει" εντελώς διαφορετικό.
Διαλέξτε υφάσματα μαλακά και fleece τα οποία είναι κατάλληλα για χειμώνα, ενώ για την άνοιξη αέρινα και ανοιχτόχρωμα.
Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν αλλάξτε και τις κουρτίνες και το δωμάτιο σας αμέσως θα αλλάξει ύφος.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στα έπιπλα σας !

Αξίζει να μεταμορφώσετε ένα παλιό σας έπιπλο!

Πόσες φορές άραγε κοιτάτε κάποια από τα έπιπλα σας με μισό μάτι και απλά θέλετε να τα ξεφορτωθείτε γιατί δεν αντέχετε να τα βλέπετε άλλο ύστερα από τόσα χρόνια; και δικαιολογημένα θα έλεγα..κι εγώ το έχω πάθει..
Ύστερα έρχεται και μια δεύτερη σκέψη "μα έχω πληρώσει τόσα λεφτά για το συγκεκριμένο έπιπλο" είναι μαόνι, καρυδιά, οικογενειακό κομμάτι κλπ κλπ κλπ....
Σας έχω τη λύση λοιπόν... απλά μεταμορφώστε το. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, μια απόφαση είναι. Άσε που δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε και μία περιουσία για την αγορά καινούριων επίπλων και φυσικά κατώτερης ποιότητας από τα ήδη υπάρχοντα γιατί όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ότι για να αγοράσεις πλέον καλά και ποιοτικά έπιπλα πρέπει να τα πληρώσεις ακριβά.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πράσινο...Το χρώμα της ηρεμίας!

Τολμήστε να εντάξετε το πράσινο χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού σας.


Διαλέξτε για το σπίτι σας χρώματα που σας ηρεμούν..Ένα από αυτά είναι το πράσινο χρώμα το οποίο είναι ένα από τα βασικά χρώματα.
Το πράσινο είναι φανταστικό χρώμα για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, θεωρείται ουδέτερο χρώμα και τα χρώματα αυτά είναι πολύ σημαντικά στο interior design.
Το πράσινο θεωρείται παραδοσιακό χρώμα, σκεφτείτε για παράδειγμα το κόκκινο και πράσινο χρώμα από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά.
Συμβολίζει την ελπίδα για ζωή, την αναγέννηση και την ανάσταση. Θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς, του αλτρουισμού. Είναι το χρώμα της φύσης και της ισορροπίας, κατευνάζει το άγχος και την αρνητική ενέργεια και μας κάνει πιο αποτελεσματικούς.
 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Hot τάση στη διακόσμηση: Animal print!



Ηρθε το φθινόπωρο και μαζί με ολα τα υπόλοιπα έφερε μαζί του και τις νέες τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στό χώρο μας το φετινό Φθινόπωρο-Χειμώνα. Μια από αυτές λοιπόν είναι και το Animal print.
Μπορείτε να το διακοσμήσετε χωρίς τύψεις στο χώρο σας μιας και η τεχνολογία μας χαρίζει την ομορφιά της γούνας των ζώων χωρίς να τα σκοτώνουμε! Ετσι μπορείτε να  ξαπλώσετε άφοβα πάνω στο μαλάκό σας ριχτάρι η να αγκαλιάσετε τα μαξιλάρια από "δέρμα" λεοπάρδαλης και να αφεθείτε στο χνουδωτό χάδι τους.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κεριά...





Ομορφύνετε τον χώρο σας με κεριά!!!

 Τι καλύτερο από το να δημιουργήστε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας και να χαλαρώσετε υπό το φως των κεριών;
Το φως και η αίσθηση που δημιουργούν στο χώρο είναι αναντικατάστατη και εκτός της αισθητικής μεριάς τα κεριά αναδύουν υπέροχες μυρωδιές, μυρωδιές κανέλας, βανίλιας, γιασεμιού, τριαντάφυλλου ,ylang ylang χαλαρώνουν και ξεχύνονται στο χώρο ξυπνώντας τις αισθήσεις.
Το αιθέριο έλαιο βανίλιας ειδικότερα, δημιουργεί μια χαλαρή και αισθησιακή ατμόσφαιρα μετά από μια έντονη ημέρα στη δουλειά.


Το αρωματικά κεριά στην τραπεζαρία η στην κουζίνα εκτός από αισθητικό έχουνε και πρακτικό ρόλο.Το άναμμα τους και μόνο μπορεί να τραβήξει τις μυρωδιές της κουζίνας ειδικότερα όσα έχουνε άρωμα κανέλα, λεμόνι,πορτοκάλι,δενδρολίβανο διαλύουν τις μυρωδιές από τα φαγητά και συν τοις άλλοις διώχνουν και τη δυσάρεστη οσμή από τα τσιγάρα.


Ανανεώστε και  τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας  σας  επίσης με τα κεριά. Εκτός από τη μεγάλη οικονομία στο ρεύμα, τα κεριά δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο χώρο αλλάζοντας εντελώς την αισθητική του.Θα δείτε αμέσως το δωμάτιο να μεταμορφώνεται με το φως των κεριών.


Αφού λιώσουν μην τα πετάξετε..κρατήστε τα και όταν μαζευτούν πολλά φτιάξτε από αυτά καινούργια κεριά.Αν δεν ξέρετε πώς  να τα φτιάξετε, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω videaki...


tip: Αν θέλετε τα  κεριά σας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, βάλτε τα για λίγο στην κατάψυξη πριν τα ανάψετε για πρώτη φορά!!!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Dressing room...Το όνειρο σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα!



Υπάρχει άραγε καμία γυναίκα που δεν έχει ονειρευτεί να περπατάει μέσα σε ένα τεράστιο δωμάτιο-ντουλάπα και να χάνετε ανάμεσα σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ;

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε ζηλέψει βλέποντας την Carrie Bradshaw από τη σειρά sex and the sity να κάθεται αναποφάσιστη στο δωμάτιο-ντουλάπα μην ξέροντας τι να φορέσει;

Για να γίνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα χρειαζόμαστε ένα χώρο κάπου στο σπίτι μας ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι και τόσο μεγάλος.Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει καλό φωτισμό, έναν ολόσωμο καθρέπτη, ένα μικρό διακοσμητικό έπιπλο για να μπορούμε να ακουμπάμε και μια καρέκλα ή ένα πουφ για περισσότερο στυλ.

 

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δημιουργήστε με φελλούς!


Ποιος είπε ότι οι φελλοί είναι απλά άχρηστα αντικείμενα τα οποία πετάμε μετά το άνοιγμα των μπουκαλιών;
Το λέω και το ξαναλέω...δεν πρέπει να πετάμε τίποτα στα σκουπίδια..
ο φελλός είναι ένα εξαιρετικό υλικό όταν πρόκειται να κάνουμε κάποια χειροτεχνία λόγω της υφής του και παράλληλα προσθέτει και ενα άγγιγμα της φύσης σε κάθε δωμάτιο. Εάν έχετε κρυμμένους φελλούς βγάλτε τους στην επιφάνεια και αρχίστε τις χειροτεχνίες. Και αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πίνουν αλκοόλ απευθυνθείτε σε κάποιο εστιατόριο η μπαράκι της γειτονιάς σας..σίγουρα θα εχουν μερικά να σας  δώσουν!
Μπορείτε να πάρετε ωραιότατες ιδέες από τις εικόνες που ακολουθούν:



  χρησιμοποιήστε τους για να διακοσμήσετε τα ποτήρια σας..!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Vintage μπουκάλια!



Τα vintage μπουκάλια είναι μια πολύ  ωραία ιδέα για συλλογή γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ ιδιαίτερα, έχουν ένα μυστήριο  όσον  αφορά τον τόπο καταγωγής τους  καθώς και το ότι το καθένα τους  έχει τις μοναδικές του ατέλειες και κουβαλάει τη δική του ιστορία.


Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εξωτερικός χώρος με στύλ!

Είναι φορές που το λόγια είναι λίγα να περιγράψουν την ομορφιά ..οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλάνε από μόνες τους...Απολαύστε τις και πάρτε ιδέες για τον εξωτερικό σας χώρο..

δημιουργείστε παρόμοιο σκηνικό ρίχνοντας στο γκαζόν μαξιλάρες (αν δεν έχετε την οικονομική άνεση να αγοράσετε τις ανάλογες ξαπλώστρες), κεριά και φωτάκια και παρακολουθείστε την αγαπημένη σας ταινία βάζοντας ένα μεγάλο σεντόνι ως πανί προβολής

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το ποδήλατο...στον κήπο σας!


Μια πολύ ωραία ιδέα για τον εξωτερικό σας χώρο..



Εάν έχετε ένα παλιό ποδήλατο το οποίο υπάρχει στην αποθήκη του σπιτιού σας τι καλύτερο από το να το ξαναχρησιμοποιήσετε με κάποιον άλλο τρόπο από το συνηθισμένο βάφοντας το στο αγαπημένο σας χρώμα και να το μεταμορφώσετε σε ένα πολύ όμορφο στοιχείο για τον κήπο σας και γιατί όχι και για το μπαλκόνι σας αν έχετε τον κατάλληλο χώρο..
Απλά προσαρμόστε πάνω του γλαστράκια με τα αγαπημένα σας φυτά και θα έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!



Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

deco-κουιζάκι....

Ένα σύντομο deco-quiz, για να ανακαλύψετε τι τύπος  DIY (Do it yourself) είστε. Απάντησε από το 1 μέχρι το 10 ανάμεσα σε α, β και γ, τσεκάρετε το αποτέλεσμα και ανακαλύψτε την κλίση σας..




1.    Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα μόνο «εργαλείο» αυτό θα ήταν…
α. Ψαλίδι
β. Μαρκαδόρος
γ. Σφυρί
2.   Πόσο χρόνο θα αφιέρωνες σε μία «δημιουργική δραστηριότητα»…
α. έως 30΄
β. έως 60΄
γ. έως 120΄
3.   Στα μαθητικά τα χρόνια, η αγαπημένη σου ώρα ήταν εκείνη…
α. του παιδιού
β. της αισθητικής αγωγής
γ. της γυμναστικής
4.   Ο  χώρος  που ξεχωρίζει για σένα είναι…
α. Μία γωνιά
β. Το γραφείο
γ. Το υπνοδωμάτιο
5.   Βλέποντας έναν  πίνακα, την προσοχή σου κερδίζει…
α. Η ιδέα του καλλιτέχνη
β. Τα υλικά και τα χρώματα
γ. Η κορνίζα

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Shabby chic!

Είναι ο συνδυασμός παλαιών επίπλων βαμμένα σε λευκό χρώμα και παστέλ χρωμάτων!


Το shabby chic είναι ένα στυλ διακόσμησης που ξεκίνησε από τη Αγγλία.
Για την ακρίβεια είναι το στυλ που ξαναφέρνει την παλιά εξοχική εικόνα σπίτι σας. Ξεκίνησε από την Αγγλική εξοχή με επιρροές Pop-Victorian. Βασίζεται σε ανοιχτά χρώματα ξεκινώντας από το λευκό ή το off-white. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε όλα τα παστέλ χρώματα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του shabby chic είναι τα παλαιάς ηλικίας έπιπλα (αντίκες). Θα μπορούσε να επιλεγούν, σύμφωνα με την εμφάνιση τους, με όλα αυτά τα σημάδια της φθοράς του χρόνου για να επιτύχουμε την εμφάνιση αναπαλαίωσης ή μιας αντίκας.
 Όλα έχουν την πατίνα του χρόνου επάνω τους και τίποτα δε δείχνει καινούργιο. Στην ουσία, έρχεται το σπίτι της γιαγιάς στο προσκήνιο μόνο που τα έπιπλα έχουνε λευκό η  μπεζ χρώμα. Είναι μια συνταγή που έχει σαν βάση της παλιά υλικά και αναμνήσεις συνδυασμένες με αρκετό ρομαντισμό.


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Tiffany's blue...απλά ένα υπέροχο χρώμα...

Υπάρχει άραγε καμία γυναίκα που να μη λατρεύει αυτό το υπέροχο και ιδιαίτερο μπλε χρώμα το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν του οίκου Tiffany ;
Είναι μία μοναδική γαλάζια απόχρωση (pantone 1837) και κοινή ονομασία του χρώματος των αυγών του πουλιού κοκκινολαίμης η οποία "πωλήθηκε" και ανήκει αποκλειστικά στον οίκο Tiffany & Co από το 1837 που ιδρύθηκε η εταιρία και δηλώθηκε επίσημα ως το χρώμα-σήμα κατατεθέν της.



Το tiffany blue ενσαρκώνει την πολυτέλεια, την κομψότητα και την θηλυκότητα!
το συγκεκριμένο χρώμα όπως άλλωστε και τα περισσότερα μπλε χρώματα εκπέμπει ηρεμία και γαλήνη.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο βασιλικός ως.. μπομπονιέρα


Μία υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα για μπομπονιέρα στη βάπτιση του παιδιού σας γεμάτη άρωμα και χρώμα!


Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας αυτή την υπέροχη μπομπονιέρα...χρησιμοποιώντας τον αγαπημένο και πλούσιο σε άρωμα βασιλικό και γλαστράκια και τούλι στα χρώματα της αρεσκείας σας.
Είναι πολύ απλό να φτιαχτεί και οι καλεσμένοι σας θα ξαφνιαστούν ευχάριστα αντικρίζοντας την....

tip: ανάλογα με το γλαστράκι που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να προσφερθεί και ως μπομπονιέρα σε γάμο

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Έπιπλα από...παλέτες (συνέχεια)

Ύστερα από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε για το θέμα με τις παλέτες είπα να σας δώσω μερικές ιδέες ακόμα..ακολουθούν κάποιες εικόνες που σίγουρα θα σας βοηθήσουν....ετοιμαστείτε να αυτοσχεδιάσετε και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας...

Όπως μπορείτε να δείτε, οι παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν όλα τα είδη των πραγμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ακόμη και να δημιουργήσει μία νησίδα για την κουζίνα σας. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρεις παλέτες, ορισμένα εργαλεία και χρώματα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βότσαλα...βότσαλα..βότσαλα...


Βρίσκω την παραπάνω φωτογραφία τόσο γλυκιά και τρυφερή που ήθελα οπωσδήποτε να τη μοιραστώ μαζί σας κάνοντας σας παράλληλα και λίγες προτάσεις γύρω από τα βότσαλα...

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η παραλία στο σπίτι σας...



Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με καλοκαιρινή διάθεση  χρησιμοποιώντας υλικά που παραπέμπουν σε παραλία, θάλασσα, διακοπές. Βάλτε τα χειμερινά αντικείμενα στην άκρη και δώστε καλοκαιρινό αέρα. Τι πιο χαρακτηριστικό και πιο οικονομικό από  βότσαλα , αστερίες και κοχύλια που βρίσκουμε σε κάθε παραλία; Σχεδόν ανέξοδα ανανεώνετε το decor του χώρου σας .
Χρησιμοποιήστε υφάσματα λεπτά και αέρινα για τις κουρτίνες σας και ανανεώστε τα ριχτάρια σας επίσης με πιο ανοιχτά και ανάλαφρα χρώματα που παραπέμπουν σε παραλία.


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Καλοκαιράκι στο μπαλκόνι σας!


Το καλοκαίρι έφτασε...οι διακοπές όμως είναι ακόμα μακριά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φτιάξετε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας και πιο συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, στο μπαλκόνι σας.
Είτε έχετε πιο μικρό μπαλκόνι ή μεγαλύτερο μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πολύ όμορφο γεμίζοντας το με τα χρώματα που σας αρέσουν και που σας φτιάχνουν τη διάθεση.
Κυρίαρχα χρώματα του καλοκαιριού είναι το μπεζ της άμμου, το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο σε ανοιχτές αποχρώσεις, το πορτοκαλί και το κίτρινο.
Τα ξύλινα έπιπλα συνδυασμένα με πανιά ή μαξιλάρια στα παραπάνω χρώματα είναι μία πολύ καλή λύση για το μπαλκόνι σας.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Φτιάξτε φλούο μπουκάλια για να φτιάξει και η διάθεση σας!



Επειδή τόσο πολύ σας αρέσουν τα φλούο χρώματα είπα να σας δώσω δουλειά για το σπίτι....πολύ εύκολα και οικονομικά  αυτά τα υπέροχα διακοσμητικά μπουκάλια γίνονται δικά σας..πώς; τα φτιάχνετε μόνοι σας φυσικά!

Θα χρειαστείτε :
  • μπουκάλια μπύρας 
  • αστάρι (σε σπρέι, ακόμα καλύτερα)
  • το αγαπημένο σας φλούο χρώμα σε σπρέι

 Αφαιρείτε τις ετικέτες από τα μπουκάλια αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα μέσα σε ζεστό νερό με λίγο σαπούνι για τα πιάτα.Τα σκουπίζετε με μια πετσέτα και αφού έχουν στεγνώσει καλά τα τοποθετείτε πάνω σε εφημερίδες και τα περνάτε με το αστάρι. Αφήστε το να στεγνώσει καλά. Αφού βεβαιωθήκατε ότι στεγνώσαν τα ψεκάζετε με το αγαπημένο σας φλούο χρώμα. Αν χρειαστεί το περνάτε και πάνω από μία φορές.


Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Φωτάκια λοιπόν....



Ποιος είπε ότι τα φωτάκια τα χρησιμοποιούμε μόνο για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό; Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να δημιουργήσουμε μια πολύ ωραία εικόνα και ατμόσφαιρα. Προσθέτουν μία μαγική λάμψη και δίνουν ιδανικό φωτισμό τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να κάνει μια σειρά από φωτάκια. Είναι τόσο απλό αλλά παράλληλα και τόσο όμορφο.Αμέσως ένα μέτριο δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε ονειρικό και παιχνιδιάρικο... Εγώ τα αγαπάω πολύ και πάντα έχω κάποια διακοσμητικά στοιχεία με φωτάκια στο χώρο μου.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έπιπλα από...παλέτες




Πώς θα μπορούσατε άραγε  να ανανεώσετε το χώρο του σπιτιού σας σχεδόν ανέξοδα με μοντέρνα και λειτουργικά έπιπλα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Με παλέτες .Οι παλέτες είναι τόσο εύκολο να βρεθούν και ακόμα ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν ως έπιπλα για έναν εναλλακτικό χώρο.


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σχεδιαστής επίπλων ούτε να  έχει ειδικευμένες  γνώσεις  για να φτιάξει έπιπλα από παλέτες .Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για τις περισσότερες κατασκευές είναι να τοποθετήσετε τις παλέτες τη μία πάνω στην άλλη να τις βάψετε η να τις ζωγραφίσετε (ανάλογα με τι κατασκευή  θέλετε να κάνετε), να τοποθετήσετε μαξιλάρια τα οποία μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε με ύφασμα της αρεσκείας σας και αφρολέξ και το έπιπλο  είναι έτοιμο. 

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ένα παλιό τραπεζάκι γίνεται…. παγκάκι



Μια πολύ ωραία μετατροπή!Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μακρόστενο...


 
Πολλοί από εμάς έχουμε κάποια παλιά έπιπλα τα οποία υπάρχουν ξεχασμένα στην αποθήκη του σπιτιού μας. Κάποια από αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά δίνοντας τους μία νέα εικόνα. Πάρτε λοιπόν το  παλιό σας τραπεζάκι  και ή αφήστε το στο φυσικό του χρώμα ή απλά περάστε το με ένα γυαλόχαρτο ώστε να φύγουν τα υπολείμματα του λούστρου ή του παλιού χρώματος και βάψτε το στο χρώμα που σας ταιριάζει.
 Τέλος, πάρτε ένα κομμάτι  ύφασμα, ράψτε  γύρω του ένα λάστιχο (αφού έχετε τοποθετήσει από κάτω αφρολέξ)  και προσαρμόστε το στην πάνω μεριά του τραπεζιού ή αν δεν ξέρετε να ράβετε, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι ένα μαξιλάρι.


Τοποθετήστε το  νέο σας παγκάκι μπροστά από το κρεβάτι σας  η οπουδήποτε αλλού ταιριάζει στο χώρο σας και… καλορίζικο!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ροζ… γυναικεία υπόθεση




Το ροζ σύμφωνα με τη τή Βικιπαίδεια,  είναι ένα ανοικτό κόκκινο χρώμα το οποίο πρωτοχρησιμοποιήθηκε  το 17ο αιώνα για να περιγράψει τα λουλούδια του γένους Dianthus. Είναι γενικότερα ένα χρώμα το οποίο έχει η μεγάλες συμπάθειες η μεγάλες αντιπάθειες.