Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Vintage μπουκάλια!



Τα vintage μπουκάλια είναι μια πολύ  ωραία ιδέα για συλλογή γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ ιδιαίτερα, έχουν ένα μυστήριο  όσον  αφορά τον τόπο καταγωγής τους  καθώς και το ότι το καθένα τους  έχει τις μοναδικές του ατέλειες και κουβαλάει τη δική του ιστορία.



Κάθε μπουκάλι έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, χρώμα και σχήμα τα οποία αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι από τις παλιές καλές ημέρες. Είχα βρεθεί λίγο καιρό  πριν σε μία τεράστια αποθήκη κάπου στο Βοτανικό όπου υπήρχανε χιλιάδες τέτοια μπουκάλια ακόμα και από την εποχή του πολέμου τα οποία τα περισσότερα από ότι μας είπανε είχανε σωθεί από ένα βομβαρδισμένο εργοστάσιο. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι εκεί μέσα υπήρχανε μικροί θησαυροί. Μια συλλογή που περιλάμβανε τα πάντα. Παλιά μπουκάλια από ουίσκι, μπουκαλάκια που χρησιμοποιούσαν στην ιατρική για χάπια κλπ, μπουκάλια για μπύρα, υπέροχες καράφες  με  όμορφες  λεπτομέρειες και ότι μπουκάλι μικρότερο η μεγαλύτερο μπορεί κανείς να φανταστεί .Τα χαρακτηριστικά της κάθε φιάλης  και το βάρος  της δείχνουν και τη μοναδικότητα της.













Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας συλλογή με vintage μπουκάλια τα οποία θα βρείτε σε προσιτές τιμές σε παλαιοπωλεία στο μοναστηράκι αλλά και ξεχασμένα στα ντουλάπια των παππούδων σας... Εκεί ειδικά μπορεί να ανακαλύψετε θησαυρούς.
Είτε είστε ήδη λάτρεις ή απλά θαυμάζετε τα vintage μπουκάλια οι πιστεύω ότι θα λατρέψετε τις εικόνες  του θέματος .Υπάρχουν τόσο πολλοί τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε και άλλοι τόσοι για να τα αναδείξετε…

Δεν νομίζετε ότι πρέπει να αρχίσετε τη συλλογή vintage μπουκαλιών σήμερα κιόλας;

Δεν υπάρχουν σχόλια :