Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Tiffany's blue...απλά ένα υπέροχο χρώμα...

Υπάρχει άραγε καμία γυναίκα που να μη λατρεύει αυτό το υπέροχο και ιδιαίτερο μπλε χρώμα το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν του οίκου Tiffany ;
Είναι μία μοναδική γαλάζια απόχρωση (pantone 1837) και κοινή ονομασία του χρώματος των αυγών του πουλιού κοκκινολαίμης η οποία "πωλήθηκε" και ανήκει αποκλειστικά στον οίκο Tiffany & Co από το 1837 που ιδρύθηκε η εταιρία και δηλώθηκε επίσημα ως το χρώμα-σήμα κατατεθέν της.



Το tiffany blue ενσαρκώνει την πολυτέλεια, την κομψότητα και την θηλυκότητα!
το συγκεκριμένο χρώμα όπως άλλωστε και τα περισσότερα μπλε χρώματα εκπέμπει ηρεμία και γαλήνη.



Στη διακόσμηση τα ανοιχτά μπλε τείνουν να δείχνουν μεγαλύτερο το χώρο και έτσι ενδείκνυται και για μικρότερους χώρους μιας και τους "ανοίγει"και χαρίζει επίσης μία υπέροχη κομψότητα.







Μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία χρωμάτων και να δημιουργήσετε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο.
Μερικά από τα αγαπημένα μου είναι:
Άσπρο-Μαύρο: all time classic...
Άσπρο-Ασημί: πολύ σικ συνδυασμός..Άμα συνδυαστεί με λευκό δημιουργεί καθαρή και κομψή εμφάνιση.Το κλασικό Tiffany μπλε και το άσπρο δημιουργούν ένα υπέροχο ζευγάρι όπου το λευκό επιτρέπει στο μπλε να λάμψει και να κλέψει τις εντυπώσεις..
Σκούρο κόκκινο: αγαπημένος συνδυασμός.Δε χρειάζεται παρά μόνο λίγες πινελιές...
Navy blue: βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά σκοτεινό το μπλε για να κάνει αντίθεση...
Πολύ συχνά συνδυάζεται με καφέ και φυσικούς τόνους του ξύλου οι οποίοι απογειώνουν το tiffany blue και δίνουν μια ρουστίκ κομψότητα στο τελικό αποτέλεσμα.




Για την κρεβατοκάμαρα μια άλλη τάση είναι να το αναμίξετε σε διακοσμητικά στοιχεία όπως μαξιλάρια, κουβέρτες, κουρτίνες κλπ. και να το ταιριάξετε με άλλα ουδέτερα χρώματα όπως μπεζ η καφέ.
Καλύψτε το κρεβάτι σας με  tiffany blue κουβερτάκι συνδυάζοντας το με λευκά σεντόνια η μαξιλάρια..Χρησιμοποιήστε ριγέ η floral μαξιλαροθήκες και σεντόνια.


Βάψτε τους τοίχους σας σε οριζόντιες η κάθετες ρίγες σε συνδυασμό με λευκό για άψογο αποτέλεσμα. Μπορείτε να βάψετε και έναν τοίχο του δωματίου και τους υπόλοιπους σε ποιο ανοιχτή απόχρωση.


 Το παιδικό δωμάτιο γίνεται παραμυθένιο με tiffany blue συνδυασμένο με απαλό ροζ...



και το μπάνιο ακόμα μεταμορφώνεται...

 
γιατί όχι και στην είσοδο του σπιτιού;

...όπου και να χρησιμοποιήσετε το υπέροχο αυτό χρώμα μέσα στο σπίτι σας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις..

Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλές δεκαετίες εμπνέει τους διακοσμητές !

Δεν υπάρχουν σχόλια :