Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Καλοκαιράκι στο μπαλκόνι σας!


Το καλοκαίρι έφτασε...οι διακοπές όμως είναι ακόμα μακριά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φτιάξετε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας και πιο συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, στο μπαλκόνι σας.
Είτε έχετε πιο μικρό μπαλκόνι ή μεγαλύτερο μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πολύ όμορφο γεμίζοντας το με τα χρώματα που σας αρέσουν και που σας φτιάχνουν τη διάθεση.
Κυρίαρχα χρώματα του καλοκαιριού είναι το μπεζ της άμμου, το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο σε ανοιχτές αποχρώσεις, το πορτοκαλί και το κίτρινο.
Τα ξύλινα έπιπλα συνδυασμένα με πανιά ή μαξιλάρια στα παραπάνω χρώματα είναι μία πολύ καλή λύση για το μπαλκόνι σας.




Επίσης ένα σετ καφενείου βαμμένο σε μαύρο πράσινο ή μπλε χρώμα θα κάνει πολύ ενδιαφέρουσα μια γωνία του μπαλκονιού σας.


Τα ξύλινα δάπεδα (τα βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα καταστήματα τύπoυ praktiker να πωλούνται με το μέτρο η σε κομμάτια) μπορούν να ντύσουν ένα μέρος η ολόκληρο το δάπεδο του μπαλκονιού σας και σε συνδυασμό με φυτά και πέτρες ανάμεσα τους η στο πλάι θα σας δώσουν την αίσθηση εξοχικής κατοικίας.


Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας είναι ο φωτισμός ο οποίος θα πρέπει να είναι απαλός και ατμοσφαιρικός και να μην ανεβάζει τη θερμοκρασία του χώρου τις ζεστές νύχτες. Φανάρια τοποθετημένα στο δάπεδο η κρεμαστά, κεριά και κάποιες σειρές από λαμπάκια ανάμεσα στα φυτά δίνουν ένα πολύ όμορφο και ρομαντικό αποτέλεσμα.



tip: αν τα οικονομικά σας δε σας επιτρέπουν καμία αγορά για τον εξωτερικό σας χώρο, απλά φτιάξτε μόνοι σας με παλέτες και πολύ φαντασία τα δικά σας έπιπλα.(δείτε σχετικό θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :