Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Shabby chic!

Είναι ο συνδυασμός παλαιών επίπλων βαμμένα σε λευκό χρώμα και παστέλ χρωμάτων!


Το shabby chic είναι ένα στυλ διακόσμησης που ξεκίνησε από τη Αγγλία.
Για την ακρίβεια είναι το στυλ που ξαναφέρνει την παλιά εξοχική εικόνα σπίτι σας. Ξεκίνησε από την Αγγλική εξοχή με επιρροές Pop-Victorian. Βασίζεται σε ανοιχτά χρώματα ξεκινώντας από το λευκό ή το off-white. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε όλα τα παστέλ χρώματα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του shabby chic είναι τα παλαιάς ηλικίας έπιπλα (αντίκες). Θα μπορούσε να επιλεγούν, σύμφωνα με την εμφάνιση τους, με όλα αυτά τα σημάδια της φθοράς του χρόνου για να επιτύχουμε την εμφάνιση αναπαλαίωσης ή μιας αντίκας.
 Όλα έχουν την πατίνα του χρόνου επάνω τους και τίποτα δε δείχνει καινούργιο. Στην ουσία, έρχεται το σπίτι της γιαγιάς στο προσκήνιο μόνο που τα έπιπλα έχουνε λευκό η  μπεζ χρώμα. Είναι μια συνταγή που έχει σαν βάση της παλιά υλικά και αναμνήσεις συνδυασμένες με αρκετό ρομαντισμό.


 Οι γραμμές του shabby chic είναι απαλές και τα έπιπλα έχουν καμπύλες. Είναι παλιά και συνήθως  διπλοβαμμένα και τριπλοβαμμένα. Αν ξυστεί ελαφρά το τελευταίο χέρι χρώμα θα φανεί από κάτω το προηγούμενο. Έτσι γίνεται το Shabby...
...Chic λέγεται γιατί είναι ελεγχόμενο το πόσο παλιό θέλουμε να δείχνει το αποτέλεσμα. ...Chic λέγεται γιατί προσθέτουμε πολυελαίους, ολόλευκα πλεχτά σεμέν και καρέ που σίγουρα έχετε. αέρινα υφάσματα για κουρτίνες, κομψά μαξιλαράκια στους καναπέδες και ασημικά, κηροπήγια, λουλουδάτα πορσελάνινα σερβίτσια και κρύσταλλα γενικά. Παλιές επιγραφές που ταιριάζουν σε κουζίνες, ρολόγια σιδηροδρομικών σταθμών και παλιά ξύλινα καφάσια από κρασιά.

 το shabby chic λατρεύει τους πλίθινους τοίχους..


Προσθήκη λεζάντας     




Προσθήκη λεζάντας


Προσθήκη λεζάντας 

Είδαμε διαφορετικά δωμάτια και χώρους διακοσμημένα σε shabby chic ύφος και ελπίζω ότι βρήκατε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες... Εγώ προσωπικά κάποιους από αυτούς τους χώρους κυριολεκτικά...τους λάτρεψα...εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια :