Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στολίσατε το δέντρο σας;


Το έθιμο του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου λέγετε ότι το έφεραν στη χώρα μας οι Βαυαροί. Το 1833 στολίστηκε για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Ανάκτορα του Όθωνα στο Ναύπλιο και μετά από αυτό και σε κάποια άλλα Αθηναϊκά σπίτια. Κυρίως μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπήκε σιγά-σιγά σε όλα τα Ελληνικά σπίτια.
Μέχρι τότε στην Ελλάδα στολίζανε το παραδοσιακό καραβάκι το οποίο αγαπώ πολύ!
Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια διαδικασία που δίνει χαρά τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. όλοι στολίζουμε το δέντρο μας σύμφωνα με το γούστο και την αισθητική μας.



Είναι γεγονός ότι με ευκαιρία τα Χριστούγεννα ανανεώνουμε, έστω και για λίγο, την διακόσμηση του σπιτιού μας και μαζί με αυτή και τη διάθεση μας. Έτσι, όσο πιο εντυπωσιακό είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσουμε τόσο περισσότερο θα "ανέβει" η διάθεση μας.
Στόχος μας είναι μέσα από το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μας να αναδείξουμε το προσωπικό μας γούστο και μέσα από αυτό να δώσουμε στο χώρο ζεστασιά και γιορτινό στιλ. 
Μια πολύ καλή ιδέα είναι η μονοχρωμία, να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή στολίδια και μπάλες στο ίδιο χρώμα και λευκά λαμπάκια το στολισμό αυτό δίνουμε ένα πολύ στιλάτο
και ήσυχο αποτέλεσμα που δεν κουράζει το μάτι.






Αν το δέντρο μας είναι πράσινο προτιμάμε κόκκινα ή χρυσά στολίδια ενώ αν είναι λευκό προτιμάμε μωβ, ελεκτρίκ η φούξια.
Μια άλλη πιο εκκεντρική επιλογή είναι ένα φούξια δέντρο το οποίο το συνδυάζουμε με ασημί στολίδια και led λαμπάκια...
Αν έχετε παιδιά μια πρόταση είναι να στολίσετε το δέντρο σας με σοκολατένια στολίδια και γλειφιτζούρια. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε και μία γιρλάντα από καραμέλες είστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθούν!



Και μη ξεχνάτε....με κάθε στολίδι που βάζετε να κάνετε και μια ευχή...και του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :