Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Une spectaculaire renaissance (Θεαματική αναγέννηση)


Στο  l’isle sur la sorgue της Γαλλίας  το κτίσμα μιας  παλαιάς μονάδας παραγωγής μεταξιού  έχει μεταμορφωθεί σε ένα οικογενειακό σπίτι, χάρη στο ταλέντο ενός ζευγαριού  αρχιτεκτόνων που ήξερε πώς ακριβώς να διατηρήσει τα ίχνη του παρελθόντος της υπαίθρου. Ένα αρχοντικό με έμπνευση.
Στον εξωτερικό χώρο οι ευκολίες και οι επιλογές ήταν πάρα πολλές : δημιουργία ή ανακατασκευή  των τοίχων και των πυλώνων με  πέτρα (η οποία υπήρχε σε αφθονία), ένα πηγάδι και ένα παλιό λιθόστρωτο πλυσταριό , φυτείες  από ελιές, κυπαρίσσια, τριαντάφυλλα, λεβάντες και γκαζόν.
Η τελική ευθεία ήταν η ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου και μετατροπή του σε κατοικία.Tα παλιά υλικά και έπιπλα εποχής έχουν μετατρέψει τη μονάδα παραγωγής μεταξιού σε ενα καλαίσθητο αρχοντικό.

Το πατάρι και το  τζάκι είναι δημιουργίες των αρχιτεκτόνων. Το πάτωμα στο χώρο του σαλονιού καλύπτεται από ακατέργαστο μάρμαρο.


Φυσικά, η κουζίνα και το τζάκι ούτε υπήρχαν εδώ ούτε σε αυτή τη μορφή. Για απόλυτη αρμονία με τον υπόλοιπο χώρο η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ηλεκτρικές συσκευές σε παλαιό στυλ  και το έδαφος  καλύπτεται  από  λευκά και μαύρα πλακάκια τσιμέντου.



το έπιπλο που έχει τώρα μεταμορφωθεί σε ξύλινο πάσο ήτανε ένα  μεγάλο τραπέζι το οποίο υπήρχε μέσα στο παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας  μεταξιού.

για το έπιπλο του νιπτήρα  που υπάρχει στο δωμάτιο, έχει κοπεί το παχνί που υπήρχε στο χώρο. Βλέπουμε να χρησιμοποιούνται  πέτρες που υπήρχανε σε αφθονία  ως διαχωριστικό  από το υπόλοιπο δωμάτιο

στο κέντρο του  κυρίως δωματίου, υπάρχει ένα κρεβάτι με ουρανό ενώ οι πλάκες του δαπέδου είναι από σχιστόλιθο.



 Η μεγαλύτερη επιτυχία των αρχιτεκτόνων είναι ότι τα πάντα φαίνεται να είναι εκεί  για αιώνες....


source:maisons&decors mediterrane

Δεν υπάρχουν σχόλια :