Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χώροι χωρίς προσωπικότητα.



Καλησπέρα σας! Το κείμενο που ακολουθεί καθώς και όλα όσα θα ακολουθήσουνε  έχουν  ως αφορμή την αγανάκτηση μου να βλέπω τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα σπίτια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) copy-paste το ένα από το άλλο, στα οποία βλέπουμε  πανομοιότυπα έπιπλα και διακοσμητικά συνδυασμένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χωρίς ίχνος ευρηματικότητας και φαντασίας.  
Μέσα στο σπίτι μας  περνάμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας   και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να δίνουμε ένα κομμάτι της προσωπικότητας μας .Η επίπλωση και η διακόσμηση γίνεται με βάση το γούστο, τις δυνατότητες και τις  ανάγκες των ανθρώπων που κατοικούν στο χώρο. Δεν  λέμε όχι στις πιο οικονομικές προτάσεις στις οποίες καταφεύγουν οι περισσότεροι από εμάς ειδικότερα την συγκεκριμένη περίοδο αλλά προτείνω να τροποποιούμε τα αδιάφορα, χωρίς προσωπικότητα και ταυτότητα έπιπλα τύπου  IKEA  και να τα κάνουμε πιο ενδιαφέροντα βάζοντας τις προσωπικές μας πινελιές  σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Διαλέξτε έπιπλα, αντικείμενα, χρώματα και σχήματα που ταιριάζουν στο δικό σας τύπο και αφήστε το χώρο να μιλήσει για εσάς.
Με λίγη φαντασία και πολλή όρεξη μπορούμε να μεταμορφώσουμε απλά αντικείμενα και έπιπλα που έχουμε μέσα στο χώρο μας και έχουμε βαρεθεί .Π.χ. ένα ασήμαντο και μονότονο τραπεζάκι  που  όλοι έχουμε στο σπίτι μας μπορούμε εύκολα να το αλλάξουμε βάφοντας το ,κάνοντας πάνω του σχήματα η  κολλώντας πάνω του με ειδική κόλλα (decoupage) εφημερίδες  ή  φωτογραφίες ακόμα και ταπετσαρία τοίχου. Μπορούμε ακόμα να βάψουμε με  σπρέι στο χρώμα της αρεσκείας μας διάφορα μπουκάλια ή βάζα από μαρμελάδες, μουστάρδες  κλπ και να τα τοποθετήσουμε σε κάποιο περβάζι ή όπου αλλού ταιριάζει στο χώρο μας τοποθετώντας  μέσα διάφορα λουλούδια αληθινά η ψεύτικα. Το θυροτηλέφωνο μας επίσης αν δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε  θα αποκτήσει μία νέα μορφή βάφοντας το στο χρώμα της αρεσκείας  μας.
Ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες αν και σε επόμενες αναρτήσεις  θα αναφερθώ αναλυτικά σε τάσεις ,προτάσεις αλλά και D.I.Y. συμβουλές για το σπίτι.
Stay online για δημιουργίες λοιπόν…..        

Δεν υπάρχουν σχόλια :