Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Φωτάκια λοιπόν....



Ποιος είπε ότι τα φωτάκια τα χρησιμοποιούμε μόνο για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό; Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να δημιουργήσουμε μια πολύ ωραία εικόνα και ατμόσφαιρα. Προσθέτουν μία μαγική λάμψη και δίνουν ιδανικό φωτισμό τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να κάνει μια σειρά από φωτάκια. Είναι τόσο απλό αλλά παράλληλα και τόσο όμορφο.Αμέσως ένα μέτριο δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε ονειρικό και παιχνιδιάρικο... Εγώ τα αγαπάω πολύ και πάντα έχω κάποια διακοσμητικά στοιχεία με φωτάκια στο χώρο μου.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έπιπλα από...παλέτες




Πώς θα μπορούσατε άραγε  να ανανεώσετε το χώρο του σπιτιού σας σχεδόν ανέξοδα με μοντέρνα και λειτουργικά έπιπλα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Με παλέτες .Οι παλέτες είναι τόσο εύκολο να βρεθούν και ακόμα ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν ως έπιπλα για έναν εναλλακτικό χώρο.


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σχεδιαστής επίπλων ούτε να  έχει ειδικευμένες  γνώσεις  για να φτιάξει έπιπλα από παλέτες .Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για τις περισσότερες κατασκευές είναι να τοποθετήσετε τις παλέτες τη μία πάνω στην άλλη να τις βάψετε η να τις ζωγραφίσετε (ανάλογα με τι κατασκευή  θέλετε να κάνετε), να τοποθετήσετε μαξιλάρια τα οποία μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε με ύφασμα της αρεσκείας σας και αφρολέξ και το έπιπλο  είναι έτοιμο. 

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ένα παλιό τραπεζάκι γίνεται…. παγκάκι



Μια πολύ ωραία μετατροπή!Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μακρόστενο...


 
Πολλοί από εμάς έχουμε κάποια παλιά έπιπλα τα οποία υπάρχουν ξεχασμένα στην αποθήκη του σπιτιού μας. Κάποια από αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά δίνοντας τους μία νέα εικόνα. Πάρτε λοιπόν το  παλιό σας τραπεζάκι  και ή αφήστε το στο φυσικό του χρώμα ή απλά περάστε το με ένα γυαλόχαρτο ώστε να φύγουν τα υπολείμματα του λούστρου ή του παλιού χρώματος και βάψτε το στο χρώμα που σας ταιριάζει.
 Τέλος, πάρτε ένα κομμάτι  ύφασμα, ράψτε  γύρω του ένα λάστιχο (αφού έχετε τοποθετήσει από κάτω αφρολέξ)  και προσαρμόστε το στην πάνω μεριά του τραπεζιού ή αν δεν ξέρετε να ράβετε, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι ένα μαξιλάρι.


Τοποθετήστε το  νέο σας παγκάκι μπροστά από το κρεβάτι σας  η οπουδήποτε αλλού ταιριάζει στο χώρο σας και… καλορίζικο!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ροζ… γυναικεία υπόθεση




Το ροζ σύμφωνα με τη τή Βικιπαίδεια,  είναι ένα ανοικτό κόκκινο χρώμα το οποίο πρωτοχρησιμοποιήθηκε  το 17ο αιώνα για να περιγράψει τα λουλούδια του γένους Dianthus. Είναι γενικότερα ένα χρώμα το οποίο έχει η μεγάλες συμπάθειες η μεγάλες αντιπάθειες.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φλούο... η νέα τάση






Τα φλούο χρώματα που αποθεώθηκαν τη δεκαετία του ’80 είναι και πάλι εδώ. Έντονο πράσινο, φούξια, πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο, μπλέ ελεκτρίκ βρίσκουν ξανά το δρόμο για τα σπίτια σας. Σε μονοχρωμίες η σε τολμηρούς συνδυασμούς τα φλούο χρώματα «φωνάζουν» καλοκαίρι. Μία ισχυρή τάση που είτε θα τη λατρέψετε είτε όχι.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Γυάλινα μπουκάλια στη διακόσμηση του σπιτιού μας



Τα γυάλινα μπουκάλια  είναι ένα πολύ ωραίο υλικό το οποίο μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε για διακομίσουμε πρωτότυπα τον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας.Δείχνουν πολύ όμορφα αν βάλουμε μέσα φωτάκια και τα ανάψουμε.Όσο πιο σκουρόχρωμο είναι το μπουκάλι τόσο πιο ωραίο θα είναι το αποτέλεσμα.


Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Une spectaculaire renaissance (Θεαματική αναγέννηση)


Στο  l’isle sur la sorgue της Γαλλίας  το κτίσμα μιας  παλαιάς μονάδας παραγωγής μεταξιού  έχει μεταμορφωθεί σε ένα οικογενειακό σπίτι, χάρη στο ταλέντο ενός ζευγαριού  αρχιτεκτόνων που ήξερε πώς ακριβώς να διατηρήσει τα ίχνη του παρελθόντος της υπαίθρου. Ένα αρχοντικό με έμπνευση.
Στον εξωτερικό χώρο οι ευκολίες και οι επιλογές ήταν πάρα πολλές : δημιουργία ή ανακατασκευή  των τοίχων και των πυλώνων με  πέτρα (η οποία υπήρχε σε αφθονία), ένα πηγάδι και ένα παλιό λιθόστρωτο πλυσταριό , φυτείες  από ελιές, κυπαρίσσια, τριαντάφυλλα, λεβάντες και γκαζόν.
Η τελική ευθεία ήταν η ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου και μετατροπή του σε κατοικία.Tα παλιά υλικά και έπιπλα εποχής έχουν μετατρέψει τη μονάδα παραγωγής μεταξιού σε ενα καλαίσθητο αρχοντικό.

Το πατάρι και το  τζάκι είναι δημιουργίες των αρχιτεκτόνων. Το πάτωμα στο χώρο του σαλονιού καλύπτεται από ακατέργαστο μάρμαρο.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα σεμεδάκια της γιαγιάς επέστρεψαν…


Όπως σε όλα η μόδα έρχεται και παρέρχεται έτσι και με τα σεμεδάκια της γιαγιάς…είναι γεγονός! επέστρεψαν δυναμικά ..Ποια από όλες μας δεν έχει κρυμμένα στα συρτάρια η στα μπαούλα  αμέτρητα σεμέν τα οποία κάποια χρόνια πριν στολίζανε τα περισσότερα ελληνικά σπίτια και τα βλέπαμε παντού:στους καναπέδες,στις πολυθρόνες, στην τηλεόραση, στα καλοριφέρ, στό τραπέζι, σε σημείο που εγώ τα τελευταία χρόνια έβλεπα σεμεδάκι και έβγαζα σπυριά. Ήρθε  λοιπόν ήρθε η ώρα να  πάρουν την εκδίκηση τους, να  βγουν  από τις κρυψώνες τους και να μας παρουσιαστούν σε πιο μοντέρνα εκδοχή.
Ας δούμε λοιπόν κάποιες προτάσεις  επαναχρησιμοποίησης τους μήπως και αρχίσουμε να τα βλέπουμε με άλλο μάτι…
στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε πως μπορούμε να ράψουμε διάφορα σεμεδάκια ενωμένα το ένα δίπλα στο άλλο ετσι ώστε να σχηματίσουν ένα runner για  την τραπεζαρία μας.

Μπορούμε επίσης να τα  ράψουμε  πάνω σε λινό τραπεζομάντιλο 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χώροι χωρίς προσωπικότητα.



Καλησπέρα σας! Το κείμενο που ακολουθεί καθώς και όλα όσα θα ακολουθήσουνε  έχουν  ως αφορμή την αγανάκτηση μου να βλέπω τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα σπίτια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) copy-paste το ένα από το άλλο, στα οποία βλέπουμε  πανομοιότυπα έπιπλα και διακοσμητικά συνδυασμένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χωρίς ίχνος ευρηματικότητας και φαντασίας.  
Μέσα στο σπίτι μας  περνάμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας   και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να δίνουμε ένα κομμάτι της προσωπικότητας μας .Η επίπλωση και η διακόσμηση γίνεται με βάση το γούστο, τις δυνατότητες και τις  ανάγκες των ανθρώπων που κατοικούν στο χώρο. Δεν  λέμε όχι στις πιο οικονομικές προτάσεις στις οποίες καταφεύγουν οι περισσότεροι από εμάς ειδικότερα την συγκεκριμένη περίοδο αλλά προτείνω να τροποποιούμε τα αδιάφορα, χωρίς προσωπικότητα και ταυτότητα έπιπλα τύπου  IKEA  και να τα κάνουμε πιο ενδιαφέροντα βάζοντας τις προσωπικές μας πινελιές  σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Διαλέξτε έπιπλα, αντικείμενα, χρώματα και σχήματα που ταιριάζουν στο δικό σας τύπο και αφήστε το χώρο να μιλήσει για εσάς.
Με λίγη φαντασία και πολλή όρεξη μπορούμε να μεταμορφώσουμε απλά αντικείμενα και έπιπλα που έχουμε μέσα στο χώρο μας και έχουμε βαρεθεί .Π.χ. ένα ασήμαντο και μονότονο τραπεζάκι  που  όλοι έχουμε στο σπίτι μας μπορούμε εύκολα να το αλλάξουμε βάφοντας το ,κάνοντας πάνω του σχήματα η  κολλώντας πάνω του με ειδική κόλλα (decoupage) εφημερίδες  ή  φωτογραφίες ακόμα και ταπετσαρία τοίχου. Μπορούμε ακόμα να βάψουμε με  σπρέι στο χρώμα της αρεσκείας μας διάφορα μπουκάλια ή βάζα από μαρμελάδες, μουστάρδες  κλπ και να τα τοποθετήσουμε σε κάποιο περβάζι ή όπου αλλού ταιριάζει στο χώρο μας τοποθετώντας  μέσα διάφορα λουλούδια αληθινά η ψεύτικα. Το θυροτηλέφωνο μας επίσης αν δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε  θα αποκτήσει μία νέα μορφή βάφοντας το στο χρώμα της αρεσκείας  μας.
Ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες αν και σε επόμενες αναρτήσεις  θα αναφερθώ αναλυτικά σε τάσεις ,προτάσεις αλλά και D.I.Y. συμβουλές για το σπίτι.
Stay online για δημιουργίες λοιπόν…..