Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Art de la table..part 1

Ήρθε η ώρα να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο στρώσιμο του τραπεζιού μας .....



Δεν χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να στρώσουμε σωστά το τραπέζι μας ανάλογα με κάθε περίσταση από τη στιγμή που θα μάθουμε κάποιες γενικές οδηγίες.
Άσε που αν στρώσουμε σωστά ακόμα και το καθημερινό μας τραπέζι γλιτώνουμε και τα συνεχόμενα πήγαινε-έλα στην κουζίνα μια να φέρουμε το πιρούνι, μια το μαχαίρι κλπ......



Ας αρχίσουμε με το βασικό στρώσιμο / basic table setting το οποίο ενδείκνυται για φαγητό με φίλους η την οικογένεια μας στην καθημερινότητα μας.





Είμαι σίγουρη ότι κάποιοι (ιδιαίτερα οι άντρες) θα σκέφτεστε τι χρειάζονται τα πιάτα του ψωμιού και της σαλάτας στο τραπέζι λες και θα μας παρεξηγήσει κανείς....Ένα έχω να σας πω...το φαγητό με τους αγαπημένους μας  είναι μία ιδιαίτερη ιεροτελεστία και του αξίζει να έχει και την κατάλληλη αισθητική!

Οι βασικοί κανόνες για το στρώσιμο του τραπεζιού είτε είναι απλό η επίσημο είναι οι εξής:

τα πιρούνια τοποθετούνται πάντα στην αριστερή μεριά του πιάτου μας ενώ τα μαχαίρια και τα κουτάλια πάντα στη δεξιά.

Η κοφτερή μεριά του μαχαιριού "κοιτάει" πάντα το πιάτο μας.

η πετσέτα τοποθετείται αριστερά από το πιάτο μας και κάτω από τι πιρούνι η πάνω από το πιάτο.

το πιάτου του ψωμιού και του βουτύρου είναι προαιρετικά..

οπωσδήποτε όμως πρέπει να υπάρχουν τα ποτήρια του νερού η του κρασιού πάνω και δεξιά από το πιάτο μας


Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε και την ανάλογη διακόσμηση με όμορφα χρώματα, τοποθετώντας στο τραπέζι μας όμορφα λουλούδια, κεριά, λινά τραπεζομάντηλα η σουπλά...












                                                                                                                                     συνεχίζεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια :