Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Shabby chic!

Είναι ο συνδυασμός παλαιών επίπλων βαμμένα σε λευκό χρώμα και παστέλ χρωμάτων!


Το shabby chic είναι ένα στυλ διακόσμησης που ξεκίνησε από τη Αγγλία.
Για την ακρίβεια είναι το στυλ που ξαναφέρνει την παλιά εξοχική εικόνα σπίτι σας. Ξεκίνησε από την Αγγλική εξοχή με επιρροές Pop-Victorian. Βασίζεται σε ανοιχτά χρώματα ξεκινώντας από το λευκό ή το off-white. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε όλα τα παστέλ χρώματα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του shabby chic είναι τα παλαιάς ηλικίας έπιπλα (αντίκες). Θα μπορούσε να επιλεγούν, σύμφωνα με την εμφάνιση τους, με όλα αυτά τα σημάδια της φθοράς του χρόνου για να επιτύχουμε την εμφάνιση αναπαλαίωσης ή μιας αντίκας.
 Όλα έχουν την πατίνα του χρόνου επάνω τους και τίποτα δε δείχνει καινούργιο. Στην ουσία, έρχεται το σπίτι της γιαγιάς στο προσκήνιο μόνο που τα έπιπλα έχουνε λευκό η  μπεζ χρώμα. Είναι μια συνταγή που έχει σαν βάση της παλιά υλικά και αναμνήσεις συνδυασμένες με αρκετό ρομαντισμό.


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Tiffany's blue...απλά ένα υπέροχο χρώμα...

Υπάρχει άραγε καμία γυναίκα που να μη λατρεύει αυτό το υπέροχο και ιδιαίτερο μπλε χρώμα το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν του οίκου Tiffany ;
Είναι μία μοναδική γαλάζια απόχρωση (pantone 1837) και κοινή ονομασία του χρώματος των αυγών του πουλιού κοκκινολαίμης η οποία "πωλήθηκε" και ανήκει αποκλειστικά στον οίκο Tiffany & Co από το 1837 που ιδρύθηκε η εταιρία και δηλώθηκε επίσημα ως το χρώμα-σήμα κατατεθέν της.



Το tiffany blue ενσαρκώνει την πολυτέλεια, την κομψότητα και την θηλυκότητα!
το συγκεκριμένο χρώμα όπως άλλωστε και τα περισσότερα μπλε χρώματα εκπέμπει ηρεμία και γαλήνη.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο βασιλικός ως.. μπομπονιέρα


Μία υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα για μπομπονιέρα στη βάπτιση του παιδιού σας γεμάτη άρωμα και χρώμα!


Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας αυτή την υπέροχη μπομπονιέρα...χρησιμοποιώντας τον αγαπημένο και πλούσιο σε άρωμα βασιλικό και γλαστράκια και τούλι στα χρώματα της αρεσκείας σας.
Είναι πολύ απλό να φτιαχτεί και οι καλεσμένοι σας θα ξαφνιαστούν ευχάριστα αντικρίζοντας την....

tip: ανάλογα με το γλαστράκι που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να προσφερθεί και ως μπομπονιέρα σε γάμο

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Έπιπλα από...παλέτες (συνέχεια)

Ύστερα από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε για το θέμα με τις παλέτες είπα να σας δώσω μερικές ιδέες ακόμα..ακολουθούν κάποιες εικόνες που σίγουρα θα σας βοηθήσουν....ετοιμαστείτε να αυτοσχεδιάσετε και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας...

Όπως μπορείτε να δείτε, οι παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν όλα τα είδη των πραγμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ακόμη και να δημιουργήσει μία νησίδα για την κουζίνα σας. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρεις παλέτες, ορισμένα εργαλεία και χρώματα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βότσαλα...βότσαλα..βότσαλα...


Βρίσκω την παραπάνω φωτογραφία τόσο γλυκιά και τρυφερή που ήθελα οπωσδήποτε να τη μοιραστώ μαζί σας κάνοντας σας παράλληλα και λίγες προτάσεις γύρω από τα βότσαλα...

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η παραλία στο σπίτι σας...



Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με καλοκαιρινή διάθεση  χρησιμοποιώντας υλικά που παραπέμπουν σε παραλία, θάλασσα, διακοπές. Βάλτε τα χειμερινά αντικείμενα στην άκρη και δώστε καλοκαιρινό αέρα. Τι πιο χαρακτηριστικό και πιο οικονομικό από  βότσαλα , αστερίες και κοχύλια που βρίσκουμε σε κάθε παραλία; Σχεδόν ανέξοδα ανανεώνετε το decor του χώρου σας .
Χρησιμοποιήστε υφάσματα λεπτά και αέρινα για τις κουρτίνες σας και ανανεώστε τα ριχτάρια σας επίσης με πιο ανοιχτά και ανάλαφρα χρώματα που παραπέμπουν σε παραλία.


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Καλοκαιράκι στο μπαλκόνι σας!


Το καλοκαίρι έφτασε...οι διακοπές όμως είναι ακόμα μακριά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φτιάξετε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας και πιο συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, στο μπαλκόνι σας.
Είτε έχετε πιο μικρό μπαλκόνι ή μεγαλύτερο μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πολύ όμορφο γεμίζοντας το με τα χρώματα που σας αρέσουν και που σας φτιάχνουν τη διάθεση.
Κυρίαρχα χρώματα του καλοκαιριού είναι το μπεζ της άμμου, το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο σε ανοιχτές αποχρώσεις, το πορτοκαλί και το κίτρινο.
Τα ξύλινα έπιπλα συνδυασμένα με πανιά ή μαξιλάρια στα παραπάνω χρώματα είναι μία πολύ καλή λύση για το μπαλκόνι σας.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Φτιάξτε φλούο μπουκάλια για να φτιάξει και η διάθεση σας!



Επειδή τόσο πολύ σας αρέσουν τα φλούο χρώματα είπα να σας δώσω δουλειά για το σπίτι....πολύ εύκολα και οικονομικά  αυτά τα υπέροχα διακοσμητικά μπουκάλια γίνονται δικά σας..πώς; τα φτιάχνετε μόνοι σας φυσικά!

Θα χρειαστείτε :
  • μπουκάλια μπύρας 
  • αστάρι (σε σπρέι, ακόμα καλύτερα)
  • το αγαπημένο σας φλούο χρώμα σε σπρέι

 Αφαιρείτε τις ετικέτες από τα μπουκάλια αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα μέσα σε ζεστό νερό με λίγο σαπούνι για τα πιάτα.Τα σκουπίζετε με μια πετσέτα και αφού έχουν στεγνώσει καλά τα τοποθετείτε πάνω σε εφημερίδες και τα περνάτε με το αστάρι. Αφήστε το να στεγνώσει καλά. Αφού βεβαιωθήκατε ότι στεγνώσαν τα ψεκάζετε με το αγαπημένο σας φλούο χρώμα. Αν χρειαστεί το περνάτε και πάνω από μία φορές.