Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

DIY..Αιώρα από παλέτες

Άλλη μια κατασκευή από αγαπημένες παλέτες για να εντυπωσιάσετε...οικονομικά!




.... οι κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε με παλέτες είναι πράγματι ατελείωτες και η συγκεκριμένη από τις πιο εντυπωσιακές...!



εκτός του ότι η αιώρα θυμίζει στους περισσότερους ανέμελες στιγμές από τα παιδικά χρόνια, άλλο ένα συν στο να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη κατασκευή είναι ότι επιστήμονες, μελετώντας κυρίως τα εγκεφαλικά κύματα, διαπίστωσαν ότι η αιώρα επιτρέπει αφενός  ποιο γρήγορο ύπνο και αφετέρου καλύτερη ποιότητα ύπνου, καθώς είναι γενικά πιο βαθύς. Η ελαφριά αιώρηση του σώματος αποδεικνύεται ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με ένα ακίνητο κρεββάτι οπότε εκτός από το αισθητικό κομμάτι έχουμε και ποιοτικότερη ξεκούραση! Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε για αυτή μας την κατασκευή....

  • παλέτες 
  • τρία ξύλα (ανάλογα με το μέγεθος των παλετών)
  • βίδες
  • μαξιλάρια
  • στρώμα
  • σκοινί

tip: αντί για σκοινί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλυσίδα



και τώρα η κατασκευή

συνήθως χρησιμοποιούμε δύο παλέτες αλλά αν θέλετε να δώσετε περισσότερο μήκος προσθέστε ανάμεσα τους κι άλλο ένα κομμάτι παλέτας. 
Αφού λοιπόν αποφασίσετε το μήκος, τοποθετήστε τα τρία ξύλα στο εσωτερικό των παλετών, μια σε κάθε άκρη της παλέτας και μία στη μέση  τα βιδώνουμε και κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν.

Ανοίγουμε τρύπες στις τέσσερις γωνίες της παλέτας (προσοχή: και στην πάνω και στην κάτω μεριά της παλέτας) και περνάμε το σκοινί.



 Αφού δέσουμε με μεγάλη προσοχή και δεξιοτεχνία το σκοινί μας κρεμάμε με ασφάλεια την αιώρα μας στο δέντρο, τοποθετούμε το στρώμα η τα μαξιλάρια και είμαστε έτοιμοι για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης!!!





Εννοείτε βέβαια ότι αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια παρόμοια κατασκευή και για τον εσωτερικό σας χώρο στερεώνοντας την προσεκτικά στο ταβάνι! Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί είναι μια επίσης εντυπωσιακή κατασκευή!!!