Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Στολίζουμε και τον εξωτερικό μας χώρο!

 Για εντυπωσιακή είσοδο....



Μιας και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ολοκληρώσει το στολισμό στο εσωτερικό του σπιτιού μας ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με τον εξωτερικό χώρο.
Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και για τον εξωτερικό μας χώρο (ανάλογα πάντα με το πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε), λαμπάκια, στεφάνια, έλκηθρα, Άγιοι-Βασίληδες, φαναράκια ακόμα και δεντράκια μας βοηθάνε να φτιάξουμε το δικό μας εορταστικό σκηνικό!
Ανάλογα με το αν έχουμε μπαλκόνι η κήπο μπορούμε να προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα τις εικόνες που ακολουθούν και να φτιάξουμε το δικό μας παραμυθένιο σκηνικό!
και μην ξεχνάτε...οι γιορτές "σηκώνουν"  εν μέρη την υπερβολή...

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

DIY Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από...περιοδικό!

Πανέμορφο και πανεύκολο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι!




Ένα όμορφο ,οικονομικό και εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι φτιαγμένο από τα χεράκια σας..Μπορείτε να το φτιάξετε με ένα μόνο περιοδικό...βάψετε το  με ότι χρώμα (σπρέι) ταιριάζει στο χώρο σας, τυλίξτε το με φωτάκια αν θέλετε, ένα αστέρι στην κορυφή και...είσαστε έτοιμοι....
Μια πολύ όμορφη ιδέα ακόμα και για δωράκι τις ημέρες των εορτών!

Γυάλινα δοχεία με...άρωμα Χριστουγέννων!

Δώστε γιορτινή ατμόσφαιρα στα άδεια υαλικά σας!





Ας ξαναζωντανέψουμε τα υαλικά μας, που συνήθως είναι κλεισμένα σε  κάποιο ντουλάπι η αποθήκη, ντύνοντας τα γιορτινά! Θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά στο χώρο σας!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα σπίτια αρχίζουν να φοράνε τα "καλά" τους για να τα υποδεχτούν!



Το πώς θα στολίσει κανείς το σπίτι του εξαρτάται από το προσωπικό στυλ, τη διάθεσή του αλλά και το χώρο που διαθέτει. Όλοι  αγαπάμε τις κάλτσες κρεμασμένες στο τζάκι, τα λαμπάκια τις γιρλάντες και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα! Ας πάρουμε μερικές ιδέες για το πως θα στολίσουμε το σπίτι μας...

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

DIY...Ανανεώστε το χώρο σας αλλάζοντας μόνο τα πόμολα στις πόρτες η τα ντουλάπια σας!

Ένας πολύ απλός αλλά και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για γρήγορη και χωρίς πολλά έξοδα ανανέωση του χώρου σας!



Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο μπορεί να αλλάξει όψη ο χώρος σας απλά αλλάζοντας μόνο τα πόμολα; μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και μπορεί να αλλάξει εντελώς το ύφος οποιασδήποτε πόρτας η ντουλαπιού. Ακόμα και μια απλή λευκή πόρτα η ένα αδιάφορο ντουλάπι αναβαθμίζετε με ένα ιδιαίτερο πόμολο!


Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

DIY..Αιώρα από παλέτες

Άλλη μια κατασκευή από αγαπημένες παλέτες για να εντυπωσιάσετε...οικονομικά!




.... οι κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε με παλέτες είναι πράγματι ατελείωτες και η συγκεκριμένη από τις πιο εντυπωσιακές...!



εκτός του ότι η αιώρα θυμίζει στους περισσότερους ανέμελες στιγμές από τα παιδικά χρόνια, άλλο ένα συν στο να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη κατασκευή είναι ότι επιστήμονες, μελετώντας κυρίως τα εγκεφαλικά κύματα, διαπίστωσαν ότι η αιώρα επιτρέπει αφενός  ποιο γρήγορο ύπνο και αφετέρου καλύτερη ποιότητα ύπνου, καθώς είναι γενικά πιο βαθύς. Η ελαφριά αιώρηση του σώματος αποδεικνύεται ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με ένα ακίνητο κρεββάτι οπότε εκτός από το αισθητικό κομμάτι έχουμε και ποιοτικότερη ξεκούραση! Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε για αυτή μας την κατασκευή....

  • παλέτες 
  • τρία ξύλα (ανάλογα με το μέγεθος των παλετών)
  • βίδες
  • μαξιλάρια
  • στρώμα
  • σκοινί

tip: αντί για σκοινί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλυσίδα



και τώρα η κατασκευή

συνήθως χρησιμοποιούμε δύο παλέτες αλλά αν θέλετε να δώσετε περισσότερο μήκος προσθέστε ανάμεσα τους κι άλλο ένα κομμάτι παλέτας. 
Αφού λοιπόν αποφασίσετε το μήκος, τοποθετήστε τα τρία ξύλα στο εσωτερικό των παλετών, μια σε κάθε άκρη της παλέτας και μία στη μέση  τα βιδώνουμε και κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν.

Ανοίγουμε τρύπες στις τέσσερις γωνίες της παλέτας (προσοχή: και στην πάνω και στην κάτω μεριά της παλέτας) και περνάμε το σκοινί.



 Αφού δέσουμε με μεγάλη προσοχή και δεξιοτεχνία το σκοινί μας κρεμάμε με ασφάλεια την αιώρα μας στο δέντρο, τοποθετούμε το στρώμα η τα μαξιλάρια και είμαστε έτοιμοι για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης!!!





Εννοείτε βέβαια ότι αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια παρόμοια κατασκευή και για τον εσωτερικό σας χώρο στερεώνοντας την προσεκτικά στο ταβάνι! Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί είναι μια επίσης εντυπωσιακή κατασκευή!!!



Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Λουλούδια…δώστε άλλο αέρα στο σπίτι σας!


Βάλτε φρέσκα λουλούδια στο σπίτι σας!!!


Τα λουλούδια είναι εδώ για να μας ομορφαίνουν τη ζωή...Τα φρέσκα λουλούδια φέρνουν νέο αέρα σε κάθε χώρο. Μαζέψτε η αγοράστε ένα μπουκέτο όμορφα λουλούδια και αμέσως με τη μυρωδιά τους θα ανανεωθείτε και εσείς αλλά και ο χώρος σας.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φτιάξτε μια όμορφη πινακίδα για το χωλ σας!

Τι θα λέγατε να φτιάξετε αυτή την όμορφη cottage πινακίδα και να την τοποθετήσετε έξω από ένα η περισσότερα δωμάτια στο χωλ του σπιτιού σας;



Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εντυπωσιακές ιδέες Πασχαλινής διακόσμησης!


 
Μιας και το Πάσχα έρχεται σε λίγες μόλις μέρες ας ανανεώσουμε λιγάκι τη διακόσμηση του σπιτιού μας προσθέτοντας μερικές Πασχαλινές πινελιές!
Τα  πρωτότυπα στεφάνια, τα κεριά σε σχήμα αυγών, τα διακοσμητικά κοτοπουλάκια και λαγουδάκια θα μας βοηθήσουν στη δημιουργία της Πασχαλινής ατμόσφαιρας.
Ας δούμε διάφορες ιδέες για το πως θα διακοσμήσετε το σπίτι σας Πασχαλινά!
Απολαύστε τις εικόνες και...αυτοσχεδιάστε!!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η παλιά σκάλα στη διακόσμηση του σπιτιού μας!



Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε την παλιά ξύλινη σκάλα που έχουμε παραπεταμένη σε κάποιο υπόγειο η κάποια αποθήκη του σπιτιού μας!
Η μετατροπή ενός παλιού αντικειμένου έχει γενικότερα μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι, σήμερα θα δούμε με ποιους τρόπους θα μετατρέψουμε την παλιά μας σκάλα σε κάτι όμορφο και χρηστικό. 
Ελπίζω οι φωτογραφίες που θα ακολουθήσουνε να σας δώσουν ιδέες ώστε να δείτε με άλλο μάτι την παλιά ξύλινη σκάλα σας και να την εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο βάζοντας τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητα σας να δουλέψουν...
...και μην ξεχνάτε...οι προληπτικοί να μην περνάτε από κάτω.... :-)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Για ενα μπάνιο που ξεχωρίζει!



Είναι γεγονός ότι από διακοσμητική άποψη το μπάνιο είναι το πιο υποτιμημένο δωμάτιο συνήθως στα σπίτια. Δύσκολη περίπτωση, μιας και συνήθως ο χώρος του μπάνιου είναι μικρός και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Το μπάνιο χρειάζεται να εκπέμπει χαλαρότητα και ηρεμία γιατί ει ναι ένας χώρος που τον ζούμε καθημερινά, που μπαίνουμε σ' αυτόν και χαλαρώνουμε, χρησιμοποιώντας όμορφα αντικείμενα και παίρνοντας το αχνιστό μας αφρόλουτρο!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δώστε στυλ στο κρεβάτι σας με πρωτότυπα κεφαλάρια!

Το κρεβάτι μας πρέπει να φροντίζουμε να είναι μοναδικό και να έχει το προσωπικό μας στυλ!


Μπορείτε να κάνετε πολλά μέσα στο υπνοδωμάτιο, εκεί όμως που θα φανεί η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο κεφαλάρι του κρεβατιού, ένα σημείο που διεκδικεί πάντα την μεγαλύτερη προσοχή και για το λόγο αυτό πρέπει να είναι μοναδικό..
Είτε το κρεβάτι σας διαθέτει ενσωματωμένο κεφαλάρι, είτε όχι, οι επιλογή που θα κάνετε για τη διακόσμηση του τοίχου πίσω από το κρεβάτι σας έχει μεγάλη σημασία γιατί καθορίζει το στυλ του δωματίου.